Zbiorowisko historii, opowiadań anonimowych autorów.
[Karakaze]Mój klient nie popełnił żadnej zbrodni.Bowiem nie było go w tedy w danym miejscu, przesiadywał on w Kraju Herbaty.A na miejscu przestępstwa mógł brać udział osobnik korzystający z techniki Henge no jutsu.
[Prokurator]Sugeruje pan, że pana klient został wrobiony?
[Karakaze]Ja nie sugeruje, stwierdzam fakt..
[Adwokat]Przepraszam wysoki sądzie, ale mam tu odpowiednie dokumenty wskazujące na fakt, iż na miejscu zdarzenia znajdowali się osobnicy o randze Sensorów, którzy nie wykryli żadnych anomalii chakry typu techniki Henge no jutsu, co jednocześnie skreśla "teorie" czy bajkę pana kolegi..
[Sędzia]Rozumiem, ma pan coś do dodania?
[Karakaze]<szepcze do klienta> Cholera, mówił pan, że był pan w kraju herbaty?!
[Roturo]<szepcze do Karakaze> Taa.., skłamałem..
[Karakaze{aaaghrrr ...}
Nie, na razie nie..
[Prokurator]Pański klient jak widać przekazał panu fałszywe informacje.
Chciałbym teraz zaznaczyć, iż poszkodowany brat znalazł w momencie rozpoznawania zwłok swojego brata, wiele ran, które sugerować mogły walkę z panem Roturem.
Można więc rzec, iż pana brat się bronił prawda?
[Brat]Tak, na pewno, eh do tej pory nie wiem, nie rozumiem czemu ten człowiek mu to zrobił..
[Roturo]NIE WIESZ!? NIE WIESZ?!
Zabił mojego Ojca Capie! Wy wszyscy jesteście rodzinką gangsterską! Was wszystkich należało by wytępić!
[Karakaze]{Face palm}
[Sędzia]Mocne słowa, czy nie powiedział pan zbyt wiele?
Proszę się opanować, pogarsza pan swoją sytuacje.
[Adwokat]Widzi sąd, iż człowiek ten nie panuje nad swoim zachowaniem i ewidętnie wskazuje to na to, że dokonał tego czynu na bracie mojego klienta.
[Sędzia]Niestety dla pana Roturo, muszę rzec, że zgadzam się z winą oskarżonego, ponieważ sam oglądałem sytuacje z bocznej kurtyny sprawy, a także czytałem wszelkie raporty i niestety żaden fakt nie wskazywał by na niewinność pana Roturo.